2014-01-24 12:29:24• hírek • Czinzel László

Parkolópályán a Művészeti Iskola költöztetésének ügye

Az elmúlt évben nőtt a Művészeti Iskola tanulóinak a száma és több rendezvényt is szerveztek mint 2012-ben.

Úgy tűnik, hogy mellékvágányra kerül a Művészeti Iskola költözésének az ügye. Adrian Stef, az oktatási intézményt működtető Szatmár Megyei Tanács elnöke néhány hónappal ezelőtt még azt tervezte, hogy a megnőtt hallgatói létszám miatt az egykori 5-ös Számú Általános Iskola épületébe költözteti azt, ám időközben Szatmárnémeti polgármesterének is tervei lettek a Wolfenbüttel utcai épülettel. Dorel Coica ugyanis azt az épületet ajánlotta fel a BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának, a kaszárnya-épületért cserébe - oda költöztetné ugyanis a polgármesteri Hivatalt.

Mircea Deac, a Szatmári Művészeti Iskola Igazgatója a Szatmár.ro kérdésére elmondta: nem okoz különösen nagy gondot az, hogy kicsit leáll a költözködés projekt, ugyanis a jelenlegi épület elhelyezkedése és alacsony - 5200 lejes - havi bérleti díja miatt előnyös. A magas hallgatói létszám okozta nehézséget pedig néhány, a város más pontjain található terem felhasználásával oldják meg.

A Szatmár Megyei Művészeti Iskola nemrég mutatta be a 2013-as évi eredményeit, ami valóban magas tanuló-létszámot mutat. 2012-ben 616 tanulója volt az intézménynek, ez 2013-ra 664-re nőtt. Több rendezvényt is szervezett a Mircea Deac vezette intézmény (26 helyett 31-et), a különböző szakokon tanuló tehetséges fiatalok pedig 26 díjat hoztak el a 2012-es 19-hez képest.

Az iskola különösen büszke Bogdan Bratis kitűnő szereplésére az Antena 1-en futó X-Faktor tehetségkutatóban.

Mircea Deac a 2014-es évi terveiről is beszélt. Több hangszer beszerzését tervezik, szeretnének venni egy projektort, felszerelést a fotó-dizájn szakon tanuló diákok számára és néhány kiegészítőt, hogy előadásaik hangosítását saját felszereléssel tudják megvalósítani.

Rendezvények szempontjából is nagy terveik vannak: a már bejáratott zenei vetélkedők mellett szeretnének fotóversenyt és nyári egyetemet is szervezni a pop-rock szakos tehetségek számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: